WP_20150521_11_38_55_Pro (2)
Mai måned har vært kald så langt, og det er mange som spør oss når det er trygt å plante ut, og hvert år sier vi at man nok bør vente med det meste til over 17. mai. For selv om det ikke nødvendigvis fortsatt kommer frostnetter (men vi fikk en i midten av mai i fjor!), så kan det være en tøff start for plantene som kommer fra tempererte drivhus og rett ut i vær og vind. Dersom det ikke er sol på dagtid, risikerer man at plantene aldri får tørket opp, og det blir fuktig i pottene slik at røttene står og råtner, eller så kan for mye sol og vind før plantene har etablert seg gjøre det vanskelig å passe på vanning. Så, har du ikke tid til å følge med eller mulighet til å flytte plantene inn på natten, eller gi de en gradvis tilvenning til utemiljøet, har du gjort lurt i å vente til nå.

Men nå kommer sommerblomstene for fullt i butikken, og sortimentet begynner å bli slik det skal være på forsommeren. En deilig tid for oss som elsker blomster og hageliv!
WP_20150521_11_39_11_Pro (2)